Prestiżowy przewodnik gastronomiczny Michelin zasiliły restauracje z Pomorza, co jest dowodem na rozszerzanie oferty tej publikacji o lokale gastronomiczne znad Bałtyku.
Gwendal Poullennec, dyrektor międzynarodowy przewodników MICHELIN, wyraził swoje zadowolenie z możliwości uatrakcyjnienia Przewodnika MICHELIN Polska o propozycje kulinarne z Pomorza. Podkreślił, że to kolejny krok w kierunku docenienia i wyróżniania różnorodnego talentu kucharzy z różnych regionów Polski.
Dodanie pomorskiego do grona regionów prezentowanych w przewodniku Michelin jest kontynuacją trendu rozszerzania obecności publikacji na terytorium Polski. Wcześniej w przewodniku można było znaleźć rekomendacje dla restauracji z Krakowa, Poznania i Warszawy. Wszystko to ma na celu ukazanie bogactwa kulinarnego naszego kraju, które zdaniem Gwendal Poullenneca, dyrektora międzynarodowego przewodników Michelin, jest niezwykle różnorodne i wartościowe.